Filtex - Lovendegem

Filtex bvba uit Lovendegem is sterk gespecialiseerd in het vervaardigen en plaatsen van filters voor industriële toepassingen. Ze zijn actief op de markt sinds 1995 en zowel hun gamma aan filters als hun doelpubliek zijn heel breed.

Problematiek

Al enkele jaren waren we ons bewust van het feit dat een VCA certificaat op termijn onmisbaar ging worden voor de verdere groei van ons bedrijf binnen een industriële omgeving. Echter, zoals bij wel meerdere kmo’s lopen ook wij tegen de beperking van tijd aan. Ons bedrijf is te klein om zomaar een mannetje te kunnen missen voor het implementeren van en up to date houden van een VCA certificaat.

Meerwaarde van Vario

Toen kwamen we op eerder toevallige wijze met Incerta in contact en zij stelden ons hun Vario pakket voor. Voor zo’n beslissingen gaan we echter niet over één nacht ijs en werd het pakket door ons grondig bekeken vooraleer definitief met Incerta in zee te gaan.

Intussen zijn we bijna twee jaar verder en reeds anderhalf jaar in het bezit van ons VCA certificaat. Spijt van onze beslissing hebben we zeker niet.

Vanaf de eerste contacten met Incerta tot het moment van de audit zelf hebben zij ons met de spreekwoordelijke raad en daad bijgestaan. Er werd een opleiding/bespreking voorzien waarin zowel het pakket als de werking ervan terdege werd uitgelegd en besproken. Tijdens de voorbereidingsperiode naar onze audit toe waren er meerdere opvolgingsbezoeken tijdens dewelke we vragen konden stellen en gezamenlijk aan ons dossier werkten.De audit zelf verliep hierdoor heel vlot en soepel.

Grote voordeel voor ons aan het totaalplaatje is het feit dat je kan instappen in een kant en klaar pakket, al het voorbereidende werk is gedaan en er staat een degelijke structuur via dewelke je op een vlotte en snelle manier je pakket volledig in orde krijgt en ook up to dat houdt. Bijkomend voordeel is ook dat we te allen tijde met vragen terecht kunnen bij de mensen van Incerta, er is een goed contact met onze dossierbeheerder, hij kent ons bedrijf, weet wat we doen en kan dan ook heel snel en nauwgezet advies verstrekken.

Wij zijn een tevreden klant.

Dhr. Martens Gunter - Zaakvoerder Filtex bvba