WMS

Tegenwoordig is de rol van het magazijn veranderd. Magazijnen gaan niet alleen meer over de opslag van goederen maar zijn uitgegroeid tot een onmisbaar element in de supply chain met als doel om het juiste product, op het juiste moment, op de juiste plaats tegen de juiste/laagste kost te kunnen realiseren.

Incerta herkent deze verandering en biedt nu een geavanceerde oplossing voor magazijnbeheer aan binnen het Vario framework (ontvangst, put-away, picking, verpakking, verzending, tellingen, labels, barcodes,...).

Het toenemend aantal producten in voorraad, de kleinere volumes, de kortere rotatietijden, de intolerantie bij klanten voor foutieve leveringen en de noodzaak om alles real-time te traceren liggen aan de basis van het nut van een Warehouse Management System (WMS). Naast het ontvangen, verplaatsen en verzenden van goederen worden vaak ook aanvullende handelingen verricht zoals wegen, verpakken of labelen. Het integratie van barcodescanning en de koppelingen met bv. weegapparatuur hebben de weg geopend naar het automatiseren en optimaliseren van de logistiek. WMS is uitgegroeid tot een aparte discipline al dan niet in combinatie met ERP.