Materieel en Keuringbeheer

VARIO biedt u een eenvoudige oplossing voor uw materieel- en keuring beheer.  U kunt eenvoudig de aanschaf, het onderhoud en de keuringen van uw materiaal (machines en gereedschappen) beheren. U weet op elk moment waar uw materiaal zich bevindt. De magazijnier of bevoegde medewerker kan onderhoud en herstellingen, intern of extern, inplannen en opvolgen.  Maar ook u heeft een duidelijk overzicht van welke toestellen op onderhoud of gekeurd moeten worden. Het programma verwittigt u  automatisch: u geeft van elk artikel de keuringsfrequentie éénmalig in, waarna de software de rest doet.

Er kunnen eveneens checklists worden aangemaakt, bewerkt en bijgehouden worden voor een optimale werking en veiligheid.  Maar er is natuurlijk veel meer… Koopt u wel eens materiaal te laat of dubbel aan?  Wilt u weten wie wat het laatst heeft gebruikt? Verliest u tijd en geld met het zoeken naar materiaal? Met VARIO zijn al deze vraagstukken van de baan: u weet voortaan steeds wie wat wanneer gebruikt of verbruikt heeft én u krijgt een seintje wanneer het tijd is om materiaal bij te bestellen. Verder bestaat ook de mogelijkheid om risicoanalyses aan materiaal zoals machines te koppelen zodat, nadat het item aan een functie is gekoppeld, deze risicoanalyse automatisch wordt opgenomen in de functierisicoanalyse.

VARIO geeft u een duidelijk overzicht, zonder extra administratieve belasting voor u of uw medewerkers. U doet aan accuraat materiaalbeheer en kan eenvoudig stock en grijpvoorraad opvolgen.

Voordelen:

  • accuraat beheer van materiaal  (aanschaf, onderhoud, kalibratie en keuringen);                      
  • planning van onderhoud/keuringen/kalibratie;                                                           
  • koppeling aan instructiekaarten mogelijk;                                                
  • duidelijk overzicht van de lopende en uitgevoerde acties;                              
  • automatische verwittiging bij vervallen keuringen;                                                                            
  • koppelingen met andere software (Outlook, ERP, SAP, …) zijn mogelijk.      

Onze oplossing 'Materieel en Keuringbeheer' bestaat uit de modules Actie en Workflow, Personeel, Bibliotheek en Materieel.