Actie en Workflowbeheer

Het correct en compleet uitvoeren van taken en de tijdige afronding hiervan zijn van groot belang voor uw onderneming. Workflow processen kunnen monitoren en bijsturen is dan ook noodzakelijk voor effectief management.  Het kan kostbare interne en externe gevolgen hebben als niet tijdig gesignaleerd wordt dat workflow procedures zijn vastgelopen of vertragen. Dit kan gebeuren door technische, organisatorische of functionele problemen. Een organisatie is dan ook zeer gebaat bij een goed beheer van het workflow systeem.                                                                                                                                        

Met VARIO krijgt u een duidelijk zicht op alle afgesloten en openstaande acties, hun status en de medewerker(s) die met de behandeling bezig zijn. U krijgt een visuele weergave van de vooruitgang binnen het opvolgingsproces. Op die manier kunt u deadlines gemakkelijk opvolgen en bewaken.            

De actielijst kan vanuit bijna elke module aangestuurd worden en bepaalde acties starten workflows op en genereren to-do’s.  Zo kunt u taken toewijzen aan specifieke personen of functies: de gebruikers krijgen deze taken toegewezen naarmate het proces doorlopen wordt. U kiest zelf hoe u uw acties en medewerkers wilt aansturen, VARIO verstuurt de actiepunten via agenda, to-do lijsten en zelfs e-mail. In deze module wordt ook de informatie van alle personeelsleden opgelijst. Deze informatie is gekoppeld aan belangrijke gegevens zoals bijvoorbeeld ongevallen, opleidingsbeheer, projectplannen en zo verder. Zo kunt u heel gemakkelijk het Jaar Actie Plan of het Globaal Preventie Plan opstellen; VARIO zet elke actie, op basis van zijn streefdatum, automatisch in het JAP of GPP. Met één klik worden deze door VARIO opgemaakt, wat u bijzonder veel tijd en administratie bespaart.

Voordelen:

  • volledig overzicht van afgesloten en openstaande acties;                                                                  
  • duidelijke visuele weergave van de vooruitgang binnen het opvolgingsproces;        
  • makkelijke opvolging en bewaking van deadlines;                                                                           
  • eenvoudig genereren van workflows, to-do's en doelstellingen;                                                                                 
  • toewijzing van taken mogelijk aan personen of functies;                                                                       
  • mogelijkheid automatisch beheer Jaar Actie Plan en Globaal Preventie Plan.

Onze oplossing 'Actie en Workflowbeheer' bestaat uit de modules Actie en Workflow en Personeel.